Борщ – улюблена українська страва, яку часто готують великими порціями для сімейних обідів. Хоча його найкраще є свіжим, багато хто готує його додатково, оскільки смаки посилюються через день.

Однак він має обмежений термін зберігання навіть у холодильнику, і важливо знати, як довго його можна безпечно зберігати.

Загальна рекомендація – зберігати борщ у холодильнику не більше 24 годин за температури 2–5 °C.

Також іноді його можна зберігати до 72 годин, але це може вплинути на його смак та якість.

Також є кілька елементів, що впливають на те, як довго може зберігатися борщ:

Справа в тому, що деякі інгредієнти діють як натуральні консерванти, продовжуючи термін зберігання, тоді як інші можуть прискорити псування.

Якість використовуваних продуктів впливає те, як довго борщ може зберігатися. Якщо інгредієнти свіжі, блюдо зберігається довше.

Не всі контейнери підходять для тривалого зберігання продуктів, і деякі матеріали кращі за інші.

Неохолоджений борщ може зіпсуватись, якщо помістити його безпосередньо в холодильник, тому важливо правильно охолодити його перед зберіганням.

Український борщ, фото: youtube.com
Український борщ, фото: youtube.com

Як інгредієнти впливають на зберігання:

Борщ, виготовлений на м'ясному бульйоні, може зберігатися до 3 днів.

Борщ, приготовлений із копченим м'ясом, слід з'їсти протягом 2 днів.

Крім цього, через швидке псування грибів цей варіант слід вжити протягом 1 дня.

З квашеною капустою зберігається до 2 днів, тоді як свіжа капуста зберігається лише 1 день.

Свіжі трави та овочі, такі як ріпа та кабачки, швидко втрачають текстуру, тому краще вжити ці види борщу протягом 1 дня.

Ознаки зіпсованого борщу:

Різкий кислий запах, що посилюється в міру наполягання.

Зміна кольору, наприклад потемніння або втрата характерного червоного відтінку.

Піна або бульбашки на поверхні, особливо після розігріву.

Нагадаємо, анекдотичний гороскоп: хто і який суп за знаком Зодіаку, Лев – борщ, Риби – сирний, Скорпіон – том ям

Раніше «hyser» повідомляв, справжній ідеальний український борщ: рецепт із квашеним буряком та квасом, якому сотні років

Як повідомляв «hyser», коли борщ і солянка набридли: рецепт ароматного супу з лисичками - ніжніше хмарки