Поки українці чекають на "План перемоги" від Зеленського, який має бути представлений 16 жовтня з урахуванням думки західних партнерів, сусідні країни готуються до вторгнення Росії.

У Польщі розпочалися навчання у рамках національної програми стримування та оборони "Східний щит", метою яких є захист країни від можливого вторгнення з боку Росії та Білорусі.

Олександр Лукашенко, фото: youtube.com
Олександр Лукашенко, фото: youtube.com

Ця програма включає підготовку до оборони прикордонних територій, посилюючи протидиверсійні можливості. Це включає створення системи виявлення, попередження і відстеження на базі мережі базових станцій і передових операційних баз (логістичних хабів), а також розробку інфраструктури для протидронових систем і системи укриттів для вражаючих засобів, повідомляє TVP Info.

Для обмеження мобільності противника планується будівництво протитанкових ровів, встановлення підземних мін для підриву доріг та мостів, поглиблення меліоративних каналів та посилення природних особливостей місцевості.

"Щоб забезпечити мобільність військ, програма передбачає, наприклад, накопичення мостових конструкцій у водних перешкод, підготовку плацдармів з під'їздами, підготовку осей дорожніх переправ шляхом зміцнення берегів і посилення під'їзних шляхів, адаптацію вантажопідйомності обраних інженерних об'єктів до ваги техніки. Уряд має намір забезпечити. захист цивільного населення шляхом будівництва укриттів з легких чи збірних конструкцій, підземних складів боєприпасів та військової техніки, розширення районів оборони", - йдеться у повідомленні TVP Info.

Польща
Польща

Читайте також:

Другий Саміт світу не гарантує: українцям розповіли про участь Росії та кінець війни.

План Перемоги України: Володимир Зеленський розповів, коли українці матимуть змогу його побачити.