Стало відомо, що 31 серпня 2024 року у віці 77 років помер актор із "Мухтара" та "Чорнобиля" Георгій Малявський.

Причини смерті відомого артиста та інші подробиці того, що сталося, поки не розкриваються.

Про це повідомляється на порталі "Кіно-театр.ру"

Георгій Малявський – заслужений артист Білоруської РСР.

Майбутній актор народився 1946 року в Мінську, закінчив акторський факультет білоруського Театрально-мистецького інституту (тепер Академія мистецтв).

Спочатку він працював у Могилівському обласному театрі драми та комедії у Бобруйску, а ось з 1971 року – у Купалівському театрі у Мінську, якому віддав майже 50 років життя.

За своє життя Георгій Малявський зіграв десятки ролей у театрі. Серед його найбільш значущих ролей - А. А. ("Емігранти" Мрожека) та Ян Добрович ("Ідилія" Дуніна-Мартінкевича).

Цікаво, що у 2020 році Малявський разом із трупою театру підтримав протестувальників у Білорусії проти результатів президентських виборів. Разом з іншими він вимагав припинити насильство проти мирних громадян та виступив за перерахунок голосів на президентських виборах. Після того, як вимоги артистів відхилили, Малявський звільнився разом із більшістю колег.

А ще Георгій Малявський активно знімався у кіно. На його рахунку близько трьох десятків кінокартин та серіалів: "Прихована робота", "Сімейний детектив", "Державний кордон", "Мухтар. Новий слід", "Справи житейські", "Чорнобиль" 2022-го з Петренком, "Піти і не повернутися", "Наслання" (2008), "Повітова драма" (2014), "Війна. Залишитися людиною" (2018).

Георгій Малявський у фільмі «Куба». 2016 рік. Фото: kino-teatr.ru

Читайте також:

Такого ніхто не очікував: Лукашенко розповів про хитрий план – воювати на боці України

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили