Про те, що українська влада поставила перед собою завдання знищити Кримський міст уже 2024 року, знає кожен. Ще б пак, без цього не можна буде звільнити тимчасово окупований росіянами Крим, адже цей міст є ланцюгом поставок для окупаційних військ. Не дивно, що росіяни намагаються охороняти незаконне будівництво з усіх боків та всіма можливими засобами.

Так, відомо, що з обох боків Кримського мосту російські загарбники розставили бонові загородження, щоби до мосту не змогли дістатися українські морські дрони.

Крім того, нещодавно Telegram-канал "Кримський вітер" опублікував фотографії, на яких видно розміщення зенітно-ракетного гарматного комплексу (ЗРПК) "Панцир-С1" безпосередньо на Керченському мосту.

За твердженнями Міноборони Росії, самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" може виявити 30 видів цілей та вести вогонь одночасно по чотирьох.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко прокоментував цю ситуацію та звернув увагу на кілька цікавих аспектів.

Так, за словами експерта, на фото з Керченського мосту зображено "Панцир-С1М" - унікальний зразок, який поки що не є серійним виробом для російських збройних сил.
"Цей ЗРПК "Панцир-С1М" є виставковим зразком, який пропонували в основному на експорт до "спекотних" країн, тому у нього специфічний пустельний камуфляж. Саме ця машина була виставлена ​​на форумі "Армія-2021", а потім вона подорожувала виставками". і демонструвалася на порадах.

Це може вказувати на те, що російська оборонна промисловість не може компенсувати втрати та задовольнити всі потреби своєї армії.

"Тепер, ось, "охороняє" Керченський міст... А що, окрім виставкових екземплярів, інші "панцирі" закінчилися? Ні, не закінчилися. Не може закінчитися те, виробництво чого є. Але те, що РВВ не можуть своїм виробництвом". компенсувати втрати та повністю закрити потреби - факт," - зазначив експерт.

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"