Ще у 2014 році Національний банк України відніс ПАТ "Банк Камбіо" до категорії неплатоспроможних. А ось день 22 серпня 2024 став для цього фінансового закладу і зовсім кінцем існування.

Так, стало відомо, що Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) завершив ліквідаційну процедуру щодо ПАТ "Банк Камбіо". Це означає, що з 22 серпня 2024 року повністю припинено виплату гарантованого відшкодування вкладникам "Банку Камбіо".

"Фонд повідомляє про припинення 22 серпня 2024 року виплат гарантованого відшкодування вкладникам ПАТ "Банк Камбіо" та завершення ліквідаційної процедури банку. У рамках виплат гарантованого відшкодування вкладниками ПАТ "Банк Камбіо" отримано понад 281,3 млн грн", - повідомили у ФГВФЛ .

Нагадаємо, що "Банк Камбіо" проводив схемне кредитування юридичних осіб під заставу неліквідних цінних паперів, при цьому процентна ставка за такими кредитами була вдвічі меншою від вартості залучених банком ресурсів.

Крім того, протягом серпня-вересня 2014 року майнові права за низкою кредитів, переданих НБУ як забезпечення кредитів рефінансування, було виведено з-під застави, а мільйони гривень переведено з рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб як "безвідсоткові позики" або " безповоротної фінансової допомоги.

Читайте також:

Тепер це торкнеться кожного: банки введуть обмеження переказів із картки на картку - що потрібно знати

Росіяни виють, Путін мовчить: у Росії різко перестали працювати банкомати, найпотужніша атака на банки

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ыну

Путін такого удару не очікував: Китай перестав брати гроші, які побували в Росії