Очікується, що сьогодні та завтра на Землю обрушиться потужна магнітна буря, класифікована як G4 (сильна). Вона досягне K-індексу 5-8, що вказує на її інтенсивність.

Варто зазначити, що такі бурі можуть мати значні наслідки:

Люди, чутливі до погоди, можуть відчувати проблеми зі здоров'ям, такі як головний біль, втома, дратівливість та серцево-судинні захворювання. Постраждалим рекомендується уникати стресу, повноцінно відпочивати та пити багато води.

Буря може спричинити серйозні порушення в роботі мобільного зв'язку, супутникових служб та радіочастотної навігації. Це може призвести до проблем із точністю GPS та потенційним вимкненням у мережах зв'язку.

Магнітна буря: скрін з відео
Магнітна буря: скрін з відео

Також існує ризик перепадів напруги в електромережах та потенційного пошкодження чутливої ​​електроніки через геомагнітні струми, спричинені бурею.

«Землю накриє потужна магнітна буря: сьогодні-завтра вона досягне 5-8 балів за К-індексом, — Центр прогнозування космічної погоди.

Їй вже присвоєно G4 клас, один із найнебезпечніших. Для розуміння: окрім значного погіршення здоровʼя метеозалежних осіб, бурі такої потужності можуть серйозно впливати на мобільний звʼязок, провокувати багатогодинні порушення супутникової і радіочастотної навігації», - йдеться у повідомленні.

Скрін публікації
Скрін публікації

Читайте також:

Гігантський ртутний спалах: вчені б'ють на сполох через аномальну спеку

Хороша гуманітарна допомога для українців: як отримати продукти тривалого зберігання безкоштовно

Більше ніколи не мийте автомобіль у спеку: чим це небезпечно і чому вам дуже щастило