Порядок денний поштою - нова реальність в Україні.

Так, як передбачає пункт 34 постанови уряду № 560 від 16.05.2024 р., порядок денний можна надсилати засобами поштового зв'язку. Такий порядок денний вважатиметься підтвердженим, якщо зафіксували відмову його отримання чи відсутність військовозобов'язаного за адресою проживання.

І ось стало відомо, що у Волинській області військовозобов'язаним уже почали надсилати повістки поштою. Про це заявила прес-офіцер Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі місцевому виданню ВСН .

"Так, резервістам та військовозобов'язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яка вказала особу в територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації", - зазначила Кравчук.

Нагадаємо, що належним підтвердженням оповіщення у разі направлення повістки засобами поштового зв'язку є:

  • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи на адресу місця проживання особи, повідомленої цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншу адресу місця проживання.

До речі, якщо особа не з'явилася в ТЦК у певний час, зазначений у порядку денному, вона нестиме адміністративну відповідальність. РТЦК виносить ухвалу про накладення на порушника адміністративного стягнення. Цю постанову представники районних ТЦК надсилають рекомендованим листом на адресу, яку вказала людина у територіальному центрі або за останнім місцем реєстрації.

"Уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку на порядку денному, не вдасться. Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов'язку. Громадянин може заплатити штраф, але водночас він все одно має виконати свій обов'язок", - зазначила прес-офіцер.

Читайте також:

Готуйтеся до проблем: з вересня працівників звільнятимуть по-новому – за що позбавлять роботи

Це вже повна катастрофа для Путіна: що розповів Жданов про потужні бої під Курськом та про крах Кремля

Путін уже на волосині: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі і що розпочнеться у разі затяжної війни