Втрата близьких людей – це завжди важко. Але ще важче, коли померлі починають приходити у снах, і немає відповіді, що це означає. У той же час у більшості трактувань багато спільних рис.

Так, езотерики вважають, що якщо комусь надто часто сниться померлий родич, то, можливо, його душа не може знайти спокою після смерті і продовжує блукати світом.

"Часто причиною таких тривожних снів буває почуття провини, образи або, можливо, якісь інші неприємні емоції та почуття, пов'язані з померлим. Чекати у зв'язку з цим чогось поганого в житті швидше не варто, але якщо ситуація повторюється і вас це турбує – можна звернутися до психолога, який допоможе завершити стосунки та нейтралізувати неприємні емоції.

При цьому варто звертати увагу на деталі уві сні. Так, якщо у покійного замість рук копита, то до вас прийшла нечиста сила, яка прагне отримати енергетичне підживлення від людини через її емоції. У цьому випадку містики радять сходити до храму та помолитися.

Сон про померлого рідного - думки сомнологів

Насамперед, коли наснився небіжчик, потрібно проаналізувати побачене, щоб зрозуміти і згадати такі деталі:

  • хто саме наснився (родич, близька чи малознайома людина)
  • як ця людина поводилася, про що просила чи застерігала
  • де ви при цьому знаходилися (у якій локації), що відчували і т.д.

Справа в тому, що померлі сняться до змін у житті, а до яких саме говорять деталі уві сні.

Так, якщо уві сні побачити мерця в труні, це означає, що людина насправді зіткнеться з бідами та невдачами.

Варто бути дуже обережним, якщо уві сні людина кладе монети на очі покійника. Це свідчить, що недоброзичливці спробують зруйнувати плани того, хто бачить цей сон. Однак сюжет, де ви закриваєте мерцеві лише одне око, вказує на те, що у вас є шанс здолати ворога.

Якщо вірити соннику Нострадамуса, то після зустрічі уві сні з небіжчиком треба бути готовими до доленосних моментів у своєму житті.

Наприклад, вони можуть символізувати:

  • весілля, якщо присниться у вашому домі;
  • духовне переродження та звільнення від страхів, якщо ви доторкнетесь до небіжчика або поцілуєте його;
  • щаслива подія, якщо той, хто помер, віддасть вам щось.

До речі, більшість психологів вважають, що шукати пояснення містичного ведення у снах не потрібно, адже сновидіння це нічим іншим, як продовження всіх переживань людини з реального світу. Вони вважають, що якщо людині не сняться небіжчики, це говорить про моральний спокій і "забуття" організмом пережитого стресу. У той же час сни про померлих близьких, навпаки, вказують на те, що ця подія людина остаточно не пережила і не "переварила".

Читайте також:

Чому не можна спати головою на північ чи ногами до дверей: про що говорять прикмети

Або до біди, або до поломки в дорозі: названо найголовніші прикмети водіїв, в які вірять навіть досвідчені автомобілісти.

Прикмети, які перевірені роками: що не можна робити з грошима, щоб не спричинити бідність