Поки картопля в Україні не прижилася, її у нас називали чортовим яблуком, земляною грушею, ріпою диявола і навіть собачими яйцями. А ось на сьогоднішній день з цього овочу готують безліч страв української кухні та вирощують практично на кожній дачі. А ще часто кажуть, що у найважчі часи саме картопля рятувала українців від голоду. Ціна на картоплю у 2024 році покупців не тішить.

Стало відомо, що багато українських фермерів заявляють про свій намір вже наступного тижня здійснити чергові спроби підвищити ціни в цьому сегменті.

Так, в Україні дорожчає картопля. Основні продажі відбуваються в межах 13-18 грн/кг ($0,32-0,44/кг). Це в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня, повідомляють аналітики проекту EastFruit .

Наголошується, що цьому сприяє досить обмежена пропозиція продукції над ринком. Водночас, попит на картоплю в Україні досить високий.

Відповідно, незабаром вона може подорожчати й у супермаркетах.

"Підвищення цін на картоплю зумовлене низкою причин. Насамперед, це пов'язано зі скороченням поставок з господарств, оскільки через посуху в низці регіонів виробники змушені були призупинити збиральні роботи. Крім того, продавці говорили про нечисленну пропозицію продукції високої якості", – йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Поки що ж у великих мережах супермаркетів вартість молодої картоплі знижується. Так, згідно з моніторингом журналістів, ті продають його в середньому по 17,63 грн/кг, що більш ніж на 4 грн нижче за середню ціну липня.

Читайте також:

Цього ще не вистачало: українців попередили про можливі перебої з хлібом у магазинах

І навіть двох порцій здасться мало: рецепт густої та апетитної підливи з курячого філе з овочами.

Ви не впізнаєте свій чайник: як за допомогою звичайного розсолу відмити його від накипу