Споконвіку вважалося, що велика кількість брудного посуду в будинку віщувало хвороби та відтік матеріальних засобів. Якщо ж залишити на ніч брудний посуд - до псування та пристріту. Справа в тому, що наші пращури помітили, що посуд у будинку має дуже сильну енергетику.

І справді, у кожному будинку посуд миють господарі, рідко підпускаючи до миття чужих людей.

Слід уникати випадків, коли вас просять помити посуд чи підлогу у чужому будинку. Згідно з прикметами наших предків, прибирання в гостях у чиємусь будинку дає заряд негативно спрямованої енергії людині, яка погодилася допомогти.

Виняток у цій ситуації можуть становити лише ваші родичі або батьки - у такому разі допомога має зміцнити сімейні стосунки.

Намагайтеся уникати навіть можливих пропозицій допомоги у миття посуду під час візиту – так ви збережете позитивну енергетику чужого житла. Вважається, що цей процес черпає щастя і благополуччя з сім'ї, яка приймає допомогу.

Не дарма в давнину люди не дозволяли помічникам мити посуд у будинку. Особливо, якщо гість переповнений негативними емоціями — невдоволенням, злістю, заздрістю. Вважалося, що така "допомога" може спричинити біду:

  • у будинку почнуться проблеми;
  • члени сім'ї лаятимуться без жодної причини;
  • швидко виникнуть конфлікти.

Також існує забобон, що гості повинні мити руки лише у ванній кімнаті. Якщо гість миє руки над брудним посудом, господарям слід приготуватися до неприємних новин та скандалів у сім'ї. Багато хто вірить, що негативна енергія змивається з рук і потрапляє на тарілки, з яких господарі згодом будуть їсти.

Також вважається, якщо гість не запропонує вам допомогу з посудом, ваш будинок буде надійно захищений від негативної енергетики.

До речі, миття нового посуду – обіцяє удачу та щастя. Згідно з прикметою, посуд, який ви отримали в подарунок, обов'язково слід вимити, щоб змити всю негативну енергію, що накопичилася.

Читайте також:

Чому не можна спати головою на північ чи ногами до дверей: про що говорять прикмети

Відлякують гроші та удачу: названі предмети, які не можна носити у гаманці. Перевірте свій

Старовинний обряд на гроші: що потрібно зробити, щоб позбавитися фінансових труднощів

Ви про це дуже пошкодуєте: чому в жодному разі не можна піднімати гроші, знайдені на вулиці