Якщо вірити російським ЗМІ, то практично вся Росія обожнює Володимира Путіна та підтримує будь-які його рішення. Водночас росіяни намагаються триматися осторонь війни на Україні, адже розуміють, що йдуть на вірну смерть. І лише гроші можуть простимулювати чоловіків із Росії підписати контракт із Міноборони, чим вміло користується глава Кремля.

Так стало відомо, що Президент Росії Володимир Путін доручив чиновникам подвоїти премію для тих, хто готовий приєднатися до російської армії, щоб воювати проти України.

Про це пише видання Bloomberg .

Так, згідно з указом президента РФ, ті, хто підпише контракт на службу на передовій між 1 серпня та 31 грудня 2024 року, отримають одноразову виплату у розмірі 400 000 рублів (близько 4600 доларів США або близько 188 тисяч гривень ). Це більш ніж удвічі перевищує попередню виплату у розмірі 195 000 рублів.

Крім того, вони отримають щомісячну зарплату, яка встановлена ​​у розмірі 195 000 рублів (приблизно 91 тисяча гривень).

За словами журналістів, це є новим доказом того, що ЗС РФ має труднощі з виконанням планів щодо набору новобранців. Адже ще з осені 2022 року, коли відбувалася спірна мобілізація резервістів, багато регіонів пропонують грошові бонуси за підписання контрактів, проте розміри цих виплат суттєво відрізняються.

Враховуючи те, що росіяни в сільських районах заробляють мало, то військова служба багатьма сприймається як відносно легкий спосіб швидко заробити значну суму за російськими стандартами.

  • У Москві встановлено виплату у розмірі 1,9 мільйона рублів.
  • У Ростовській області військові можуть одержати до 1,2 мільйона рублів.
  • У Ставропольському краї виплату збільшено до 1,5 мільйона рублів.
  • У Свердловській області встановлено виплату у розмірі 400 тисяч рублів.
  • У Калузької області контрактники можуть одержати до 495 тисяч рублів.
  • У Краснодарському краї військові можуть розраховувати у сумі понад 1,65 мільйона рублів.

До речі, привабливі суми часто прописані на постерах у Москві та інших російських містах, які закликають до служби передової.

Видання пише, що російські військові зазнали величезних втрат з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну. Так, згідно із західними оцінками, кількість убитих та поранених з російської сторони досягла вже 500 000 осіб.

Читайте також:

А ось це вже серйозно: Трамп запропонує Путіну забратися з України – що відомо про новий план

Росіяни виють, Путін мовчить: у Росії різко перестали працювати банкомати, найпотужніша атака на банки

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ыну