Ніхто не заперечуватиме, що життя для українців останнім часом постійно дорожчає. І насамперед про це свідчить, що середній чек при виході з супермаркету стає все вищим за базового набору продуктів. Взяти хоча б звичний для українців літній овоч – огірки, які цього року рекордно дорогі.

І справді, якщо минулого року огірки коштували 20-25 грн/кг, то цього року вдвічі дорожче: 50 гривень і не менше. Натомість у деяких продавців ціна на домашні огірки ще вища — до 65 гривень на ринку.

Щодо вартості огірків у супермаркетах, то за останній тиждень цінник на огірки опустився з 53,71 грн/кг до 49,00 грн/кг. Довгоплідні продаються за 54,99 грн/кг, а колючі по 72,00 грн/кг. А от гладкі огірки дещо подорожчали з 56,21 грн/кг до 69,90 грн/кг.

Не краща ситуація і щодо тепличних огірків. Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, перший оборот повністю завершений, а залишки продукції також повністю реалізовано, тому ціни на тепличні огірки також впевнено зростають.

Так, тільки з початку тижня вартість тепличних огірків зросла в середньому на 25%, і на сьогоднішній день продукція надходить у продаж по 35-55 грн/кг ($0,85-1,34/кг).

Варто зазначити, що на сьогоднішній день тепличні комбінати України вже пропонують огірок до продажу в середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці липня 2023 року. При цьому багато гравців ринку не виключають, що огірки дорожчатимуть і надалі за збереження сьогоднішніх темпів збуту.

Читайте також:

Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки