Для багатьох українців настав час збирання врожаю і в цій справі теж багато хто жопускає помилки. Адже від правильного збирання врожаю залежить не лише якість овочів та фруктів, а й термін їхньої придатності в майбутньому.

Нещодавно ми розповідали, коли правильно збирати врожай моркви, а зараз давайте перейдемо до гарбуза, адже багато хто має і цю культуру на своєму городі.

Семечки тыквы полезны и предотвращают рак
Семечки тыквы полезны и предотвращают рак

Про які ознаки варто знати

Оцініть колір

Одним із важливих факторів є колір гарбуза. Якщо культура дозріла, він стає красивим, яскравим і насиченим. Забарвлення має стати характерним залежно від різновиду. Найчастіше гарбуз стає гарного помаранчевого відтінку.

Матовість

Якщо ваші гарбузи виглядають блискучими, збирати їх ще рано. Якщо врожай готовий до збирання, то шкірка стає матовою.

Звук

Зрілість гарбуза завжди легко визначити за звуками. Досить просто постукати. Якщо ви чуєте глухий звук, можна приступати до збору врожаю. Також можна просто натиснути на гарбуз: у зрілої культури шкіра залишиться цілою без будь-яких вм'ятин і пошкоджень.

Стебла

Якщо гарбуз дозрів, то листя буде виглядати сухим і неживим. Також можна помацати стебло: воно має бути дуже жорстким. Завдяки цим ознакам можна вчасно зібрати врожай гарбуза.

Гарбуз, кадр з відео
Гарбуз, кадр з відео

Читайте також:

Ці осінні помилки позбавлять вас урожаю наступного року: як не загробити город .

Полуниця точно переживе зиму: як і чим краще захистити ягоду від холодів.