Так, як у холодильнику важливе товарне сусідство, так само важливе і правильне сусідство на городі. Так, деякі культури можуть вкрай негативно впливати на своїх сусідів по грядці.

Наприклад, кабачки можуть гірчити, якщо біля них ростуть певні культури. Що ж заборонено висаджувати поруч із ними, щоб уникнути гіркоти у плодах.

Урожай кабачків
Урожай кабачків

Не висаджуйте поряд з кабачками декоративні гарбузи, а також лагенарію, момордику, крукнек, люфф та інші незвичайні представники сімейства гарбузових. Є й інші причини появи гіркоти в плодах, тому городникам варто купувати для посадки виключно перевірене насіння сортів та гібридів.

Також дачникам необхідно доглядати за кабачками: не поспішати з їх посівом або висадкою розсади у відкритий грунт доти, поки не встановиться сприятлива температура, готувати грунт, стежити за вологістю і займатися профілактикою вершинної гнилі, а також проводити інші необхідні заходи.

Кабачки, город, зображення з вільних джерел
Кабачки, город, зображення з вільних джерел

Що робити з гіркими кабачками

Кукурбітацин, який робить кабачки гіркими, – не отрута, проте вона здатна зіпсувати смак страви. Він не руйнується в процесі смаження, гасіння або варіння, тому гіркі кабачки не варто використовувати з цією метою.

А ось для засолювання чи маринування молоді кабачки з гіркотою підходять – принаймні так говорять досвідчені господині, яким не раз доводилося мати справу з подібними плодами.

Маринування кабачків, фото: youtube.com
Маринування кабачків, фото: youtube.com

Читайте також:

Висадіть це одразу після збирання картоплі: магічні рослини, які відновлять родючість ґрунту.

Зола зараз допоможе зробити моркву солодкою та великою: як правильно удобрити рослину, 3 способи.

Кінець літа – не привід зупинятися: що можна висадити на городі навіть зараз та отримати другий урожай.