Туї відносяться до тих невибагливих рослин, які можуть похвалитися шикарною зеленою кроною та незвичайним, характерним ароматом, сплутати який із запахом іншої рослини складно. Саме тому туї часто висаджують на цвинтар. Через це навіть з'явилася народна прикмета, що туя, посаджена біля будинку, приносить господарям нещастя та приваблює злих духів. Як виявилося, мінімальний догляд туям все ж таки необхідний.

Так, на початку осені потрібно оцінити зовнішній вигляд дерев та видалити відмерлі, сухі та хворі гілки. Санітарна обрізка є головною та обов'язковою процедурою у процесі догляду за туєю.

Обрізання потрібно проводити тільки в похмуру погоду, інакше на хвої будуть з'являтися коричневі або жовті плями.

А ще важливо використовувати для обрізки тільки спеціалізований садовий інструмент, а ось різати гілки звичайними ножицями або ножем не можна. Інструмент цей потрібно регулярно заточувати та проводити дезінфекцію. Якщо лезо буде недостатньо гострим, воно може робити заломи та вм'ятини.

До речі, після обрізки туям потрібно полив, а також внести прикореневі добрива, щоб рослині було легше впоратися зі стресом.

Рясний полив

Вкрай важливо на початку осені дати ту необхідну кількість води. Потрібен досить великий обсяг. На одну дорослу тую може йти до восьми відер води.

При поливі робимо відступ від ствола 20 сантиметрів.

Підживлення

Можна вибирати будь-які види комплексних складів для туй. Можна звернутись і до натуральних засобів. Наприклад, можна почастувати дерево компостом. На кожен квадратний метр витрачається близько трьох кілограмів добрива.

Можна взяти і золу. Найкраще готувати будь-які настої на основі даного компонента.

Читайте також:

Підготуйте свій сад та дерева до холодів: обов'язково зробіть це після збирання врожаю – наступний рік дасть утричі більше

Під картоплю та під м'ясо – просто ідеально: рецепт болгарського перцю по-корейськи на зиму

Так роблять хитрі дачники: чим підгодувати перець наприкінці літа, щоб збирати плоди до жовтня