Досвідчені городники у своїй діяльності використовують не тільки магазинні засоби, але щодня вони винаходять свої підручні матеріали.

Наприклад, посипають крупами грядки, про що ми писали раніше, або використовують наприклад яєчну шкаралупу. Так. кожен із нас вживає яйця і залишається шкаралупа, яка просто викидається. Але чи так потрібно зберігати шкаралупу і чи правда вона така корисна?

Курячі яйця. Фото: YouTube
Курячі яйця. Фото: YouTube

Відповідь проста: шкаралупу треба збирати. Це справді непогане підживлення. З іншого боку, її можна використовувати й інших цілях.

Яєчна шкаралупа як добриво

У твердій оболонці яєць міститься багато важливих для рослин елементів: кальцій, цинк, марганець і т. д. Таким чином, подрібненою шкаралупою можна підгодовувати багато городніх культур. До речі, цей засіб підійде і для кімнатних рослин.

Шкаралупа як стимулятор росту розсади

Якщо подрібнити зібрану яєчну шкаралупу настільки, що вийде борошно, то вийде ідеальний засіб для помідорної або капустяної розсади.

Шкаралупа для розкислення ґрунту

Крім того, карбонат кальцію, що міститься в шкаралупі, непогано розкислює грунт. Крім того, завдяки цьому натуральному засобу грунтовий покрив ще й розпушується.

Яєчна шкаралупа, город, зображення з вільних джерел
Яєчна шкаралупа, город, зображення з вільних джерел

Шкаралупа як мульча

Дачник, який зумів зібрати дуже багато яєчної шкаралупи, може використовувати її як мульчуючий матеріал. Така мульча ідеально підійде для вишні та черешні.

Шкаралупа як засіб проти шкідників

Якщо подрібнити тверду оболонку яєць і змішати масу з невеликою кількістю рослинної олії, то вийде ідеальна приманка для капустянки. Відправте суміш у 3-сантиметрову ямку та присипте її ґрунтом. Через деякий час вищеназвана велика комаха буде залучена масляним запахом, з'їсть приманку і загине.

А великі уламки яєчної шкаралупи - це відмінний засіб проти слимаків. Просто покладіть ці шматочки навколо вразливої ​​рослини. Брюхоногі молюски пораняться через гострі краї шкаралупи і перестануть становити небезпеку для городньої культури.

Читайте також:

Так роблять хитрі дачники: чим підгодувати перець наприкінці літа, щоби збирати плоди до жовтня .

Навіщо хитрі городники посипають грядки крупами: зробіть це і ви здивуєтеся.