Щоб покращити продуктивність телефону та запобігти його уповільненню з часом, ви можете зробити кілька кроків:

1. Закрийте непотрібні програми.

Після використання програми обов'язково повністю закрийте його, а не просто поверніться на головний екран. Використовуйте кнопку «Перегляд» або «Нещодавні» (часто представлену у вигляді прямокутника) для доступу до відкритих програм і закрийте ті, які вам більше не потрібні, скинувши їх або натиснувши кнопку закриття.

2. Видаліть непотрібні файли.

Якщо пам'ять телефону майже заповнена (зайнята більш ніж на 90%), він може працювати повільніше. Видаліть старі фотографії, відео та файли, які вам більше не потрібні. Очистіть кеш програм та історію браузера. Розгляньте можливість переміщення фотографій та відео на SD-карту або у хмарне сховище.

Такі програми, як Clean Master або CCleaner можуть допомогти автоматизувати процес очищення.

3. Перезавантажте телефон.

Простий перезапуск може очистити накопичені помилки та скинути процеси пристрою, що підвищить продуктивність.

4. Оновіть програми.

Переконайтеся, що ваші програми оновлені. Розробники часто випускають оновлення для виправлення помилок та підвищення продуктивності, що допоможе запобігти зависанню телефону.

Смартфон.  Фото: скріншот Youtube-відео
Смартфон. Фото: скріншот Youtube-відео

5. Вимкніть непотрібні функції.

Вимкніть Wi-Fi, мобільні дані, Bluetooth та GPS, коли вони не використовуються. Це знижує навантаження на телефон та заощаджує заряд батареї.

6. Вимкніть режим енергозбереження.

Режими енергозбереження можуть сповільнити роботу телефону. Якщо акумулятор достатньо заряджений, вимкніть цей режим, щоб забезпечити більш плавну роботу.

7. Замініть акумулятор.

Згодом акумулятори зношуються, що може спричинити проблеми з продуктивністю. Якщо вашому телефону більше п'яти років і ви помітили значний розряд акумулятора та зниження продуктивності, розгляньте можливість заміни або придбання нового пристрою.

Читайте також:

Про це навіть не здогадуються: чим небезпечно класти смартфон біля ноутбука

Складається втричі: перший у світі смартфон-гармошка вийде вже у вересні

Несподіване відкриття: як насправді смартфони впливають на наше здоров'я