Ні для кого з городників не секрет, що наприкінці літа ґрунт на грядці з перцями є виснаженим. Через це виникають проблеми із формуванням плодів. Крім того, можуть виникнути серйозні недуги. Щоб городня культура все ж таки змогла плодоносити до настання серйозних заморозків, треба заповнити дефіцит кальцію, кажуть досвідчені дачники.

Допоможе такий засіб як кальцієва селітра (розчин 0,2 відсотка).

Розчини на основі кальцієвої селітри допомагають заповнити дефіцит азоту та кальцію в ґрунті, забезпечують рясне та тривале плодоношення. Селітра прискорює процес нарощування зеленої маси, сприяє швидкому засвоєнню поживних компонентів, зміцнює імунну систему перців, збільшує кількість зав'язей.

Непогана альтернатива – хелат калію (50 мілілітрів на відро води).

Хелат калію - добриво для овочевих, ягідних та плодових культур у хелатованій формі, яка легко засвоюється рослинами. Хелатин калію сприяє формуванню плодів, накопиченню корисних речовин у плодах, підвищує врожайність, покращує декоративні властивості рослин, підвищує стійкість до стресів.

Достатньо обприснути кущі перцю будь-якої з цих рідин.

Можна обдати рослину краплями засобу, приготовленого наступним чином: на 10 літрів простої води – 2 чайні ложки суперфосфату.

важливо!

  • Одночасне використання кальцієвої селітри та суперфосфату неприпустимо. У цьому випадку рослині буде завдано серйозної шкоди.

Читайте також:

Результат вас здивує: чим потрібно підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки і був солодким

Допоможе найдешевша каша: чим підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки

У тіні чи на сонці: де найкраще садити болгарський перець, щоб він виріс солодким та м'ясистим