Комахи, що заражають зерно, що зберігається на кухні, можуть швидко стати проблемою, але розуміння їх джерела та вживання превентивних заходів допоможуть тримати їх у вузді.

Ці шкідники зазвичай з'являються в рисі, гречці, вівсянці, муці, печиві, сухофруктах, квітах або навіть у кормі для домашніх тварин. Вони також можуть прибути з магазину додому, сховавшись у куплених продуктах.

Щоб ефективно вирішити цю проблему, необхідно негайно вжити заходів. Почніть з ретельної перевірки комори і викиньте всі заражені предмети, включаючи упаковку. Для предметів, які здаються неураженими, розгляньте можливість обробки шляхом підсмажування в попередньо розігрітій духовці протягом години або заморожування.

Крім того, очистіть полиці шафи, використовуючи розчин з господарського мила або оцту (змішайте одну столову ложку оцту на літр води), щоб запобігти майбутнім зараженням.

Декілька домашніх засобів також можуть бути ефективними. Розміщення гвоздики, лаврового листа або зубчиків часнику в банках з крупами може відлякати шкідників своїм сильним запахом.

Крупи. Фото: скріншот YouTube-відео.
Крупи. Фото: скріншот YouTube-відео.

Інший метод полягає у приготуванні розчину шляхом змішування 250 мл води з однією столовою ложкою оцту та розміщення його на полиці, де ви зберігаєте крупи; це повинно відлякати комах на 2-3 місяці.

Як натуральний засіб відлякування можна покласти в шафи пакетики з сушеним піретрумом або полином, тому що їх сильні аромати, як відомо, відлякують комах.

Щоб запобігти повторному зараженню, зберігайте крупи та інші сипучі продукти у герметичних скляних або пластикових контейнерах, бажано прозорих, щоб ви могли легко контролювати їхній стан.

Крім того, не перевантажуйте кухню та регулярно очищайте полиці. Ці методи допоможуть захистити кухню від шкідників і гарантувати, що продукти, що зберігаються, залишаться свіжими.

Читайте також:

Коли і як збирати капусту, щоб вона довго зберігалася: квасити всю зиму, ліпити вареники і "лопати" пиріжки

Коли відключень світла побільшало: як уберегти холодильник під час стрибків електроенергії

Як зберігати картоплю, щоб вона довго не псувалась і не проростала: пролежить до глибокої весни