Ми плавно підходимо до кінця літа, а це означає, що потрібно готуватися і до того, щоб правильно зробити всю роботу на грядках.

Так. турбота про свій город перед зимовими холодами багато означатиме наступного городнього сезону. Як правильно готувати грядки до зими? Зазначимо, що багато городників починають зовсім не з того процесу.

Роботи на городі, фото: youtube.com
Роботи на городі, фото: youtube.com

Досвідчені городники розповіли, як правильно упорядковувати колишні грядки після закінчення сезону. Насамперед потрібно прибрати залишки рослинності з грядок та бур'яни.

Звичка залишати на грядках капустяне листя, живці та інші залишки рослинності після збирання врожаю в надії, що вони перегниють та удобрюють ґрунт, лише залучають шкідників.

Вони служать їжею та місцем для зимівлі комах. Разом з появою шкідників збільшується ризик поширення захворювань, на які хворіють овочеві культури. Крім комах на запах їжі йдуть гризуни – польові миші та щури, які з настанням холодів шукають їжу на дачних ділянках.

Вже після цього можна вносити добрива, що відповідають порі року, та перекопати ґрунт.

Добриво для овочів, фото: youtube.com
Добриво для овочів, фото: youtube.com

Ще більше уваги потрібно теплицям, у яких потрібно не просто виполоти бур'яни та викинути залишки рослинності, але також провести дезінфекцію, а в деяких випадках потрібна заміна ґрунту.

Після цього можна планувати грядки під урожай наступного року з урахуванням сівозміни та сусідства на майбутній рік та під озимі посадки.

Читайте також:

Ваш город перетвориться на безплідну пустелю: що в жодному разі не можна додавати в компост.

Що потрібно посадити на городі восени, щоб чорнозем став набагато родючим.