Щоб гарантувати більш швидке та ефективне дозрівання плодів баклажану, садівники застосовують кілька стратегічних прийомів. Так, агрономи розповіли, як це зробити.

Прищипуючи верхівки пагонів і видаляючи деякі листя і квіти, садівники допомагають направити енергію рослини на дозрівання існуючих плодів. Проте листя, яке сприяє розвитку плодів, слід залишити недоторканим, оскільки вони грають вирішальну роль у процесі дозрівання.

Крім того, «пасинки» (вторинні пагони) видаляються протягом усього вегетаційного періоду, щоб ще більше сконцентрувати ресурси рослини.

Зрілість баклажанів можна оцінити на основі термінів, вказаних на пакетиках із насінням, або за допомогою простого фізичного тесту. Злегка натисніть на баклажан; якщо поглиблення швидко зникне, плід дозрів і готовий до збирання.

Перезрілі баклажани стануть коричневими і набудуть зеленого відтінку, що вказує на те, що рослина переключила свою увагу на виробництво насіння, а не на дозрівання плодів.

Баклажани
Баклажани

У період активного плодоношення баклажани добре реагують на органічні добрива, такі як сечовина, пташиний послід або коров'як. Однак уникайте азотних добрив, таких як перегній, трав'яні настої або компост на цьому етапі, оскільки рослинам більше не потрібний азот.

Натомість зосередьтеся на фосфорі та калії, які мають вирішальне значення для дозрівання плодів. Рекомендований розчин - 2 столові ложки суперфосфату і 1 столова ложка калійної солі, змішані з 10 літрами води, з додаванням мікроелементів, якщо це можливо. Розчини монофосфату також можуть бути корисними.

У серпні скоротіть частоту поливу до двох разів на тиждень. З наближенням кінця літа полив слід додатково скоротити до одного разу на тиждень. Вони отримують користь від обприскування листя в цей період, але важливо використовувати теплу воду, оскільки вони чутливі до коливань температури.

Читайте також:

Коли найкраще викопувати картоплю цього року: урожай збережеться аж до весни

Залишилися лічені дні: як продовжити плодоношення огірків до морозів

У жодному разі не садіть часник після цих культур: це вас вразить