Іноді не зовсім досвідчені городники у пориві "хочу зробити краще", удобрюють свої рослини та культури настільки, що просто знищують їх.

Так, ви все правильно зрозуміли, не завжди підживлення корисне і не кожне підживлення однаково корисне. Давайте розібратися з хітом борщу – буряком. Є 3 небезпечні підживлення, які у серпні тільки нашкодять вашому овочу.

Урожай буряків: скрін з відео
Урожай буряків: скрін з відео

Часто дачники припускаються такої помилки: вони вибирають добрива, які зовсім не підходять для городньої культури наприкінці літа.

Будь-яке азотне добриво

Відновлювати дефіцит азоту в грунті на буряковій грядці варто на початку вегетації. Припинити цю діяльність потрібно відразу після того, як з'являться 4-6 листових платівок.

Вносячи азотні підживлення у серпні, дачник погіршить якість урожаю. Так, почне знову рости бадилля на шкоду подальшому розвитку коренеплодів. Останні навряд чи будуть дуже солодкими. Крім того, зібраний урожай, найімовірніше, не буде лежкою.

У серпні азотом можна підгодувати лише пізні сорти буряків. І лише в тому випадку, якщо рослина зіткнулася з нестачею мікроелемента.

Буряк, город, кадр з відео
Буряк, город, кадр з відео

Будь-яке органічне добриво

Наприкінці літа популярна городня культура не потребує і органіки. Подібні добрива "змусять" листя повернутися до зростання. Підсумком стане поява серйозних проблем із коренеплодами.

Сіль

Часто можна зустріти рекомендацію полити бурякові грядки солоною водою. Можливо, таке підживлення і буде корисним. Але не наприкінці літа. І ще: солі має бути мінімум. Однією столовою ложкою, швидше за все, виявиться багато навіть на ціле відро води.

Нагадаємо, що в жодному разі не садіть часник після цих культур: це вас вразить.

Раніше ми повідомляли, що треба посадити на городі восени, щоб чорнозем став набагато родючим.