Щоб яблука довше зберігали свіжість, смак та корисні властивості, важливо забезпечити їм правильне зберігання, подалі від небажаних сусідів.

При зберіганні в холодильнику важливо дотримуватися двох важливих правил. По-перше, відправляти їх у камеру відразу після збору. Не варто зволікати, адже щодня перебування у недозволеному місці скорочує їх термін на 10 днів.

По-друге, важливо регулярно збільшувати температуру зберігання приблизно на 2 градуси. Так фрукти будуть соковитими, а стан їх клітинних мембран не зруйнується, тому консистенція яблук залишиться незмінною.

З чим не можна зберігати яблука

Є й інші правила зберігання яблук, порушення яких може призвести до передчасного скорочення терміну придатності. Ніколи не кладіть їх поруч із грушами, персиками, бананами чи авокадо. В іншому випадку вони почнуть псуватися через етилен, який міститься в яблуках.

А ось перець, цитрусові чи капусту можна сміливо назвати гідними сусідами, вони стійкі до впливу цієї речовини та не змінять своїх смакових якостей.

Багато хто не знає, як правильно зберігати яблука в домашніх умовах, тому припускаються фатальних і типових помилок, коли розкладають їх на заскленому балконі. Для початку слід запакувати фрукти в пакети по 2 кг. Підійде і дерев'яна тара, але її потрібно обробити засобами, що дезінфікують, і застелити листами паперу.

Балкон – місце зі змінною вологістю та температурними перепадами, тому важливо забезпечити яблукам захист від грибка. Зробити це можна за допомогою лушпиння або тирси листяних дерев. При складанні в ящики плодоніжки не повинні пошкодити сусідні плоди, тому укладайте їх в один бік.

Читайте також:

Ви точно не пошкодуєте, закривши кілька баночок: рецепт домашнього кетчупу з яблуками та помідорами на зиму

Як правильно заморозити яблука на зиму: за смаком вони будуть як тільки зірвані з гілки

Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо