Екстремальні температури повертаються до України. На цьому фоні "Укренерго" припускає відключення світла з наступного тижня.
Так, з початком нового тижня територія України опиниться у полі зниженого тиску. Разом з тим, надійде тепла повітряна маса з південного сходу, яка принесе високі значення температури, особливо на півдні та південному сході до +35 °C, а місцями до +37 °C.
Прогнозні дані на 13:00 понеділка, 19 серпня.
Саме тому, наступного тижня спеціалісти "Укренерго" очікують
дефіцит в енергосистемі і зростання споживання світла на 10-12%.

Як зазначили в прес-службі компанії, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. Але додаткових обсягів потужності в системі немає.

"У разі значного зростання споживання Диспетчерський центр "Укренерго" вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. Зокрема, залучатиме аварійну допомогу з європейських країн. За потреби - застосовуватиме заходи обмеження споживання", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень 2024 року. Енергетика внаслідок цього втратила більше 9 ГВт генерації. При цьому, ворог щодня обстрілює енергетичну інфраструктуру, особливо - у прифронтових та прикордонних регіонах.
До речі, за словами синоптикині Українського гідрометцентру Наталі Птухи, спека в Україні, що розпочнеться з 18 серпня 2024 року, вже не буде такою тривалою, як у липні, оскільки ночі стають довшими, тому у повітря є більше часу охолонути.