Кожен українець знає, що зберігання продуктів без звичайного холодильника є небезпечним для здоров'я. Саме тому дана техніка є у кожній квартирі, у кожному офісі, будинку, на дачі, а його поломка – катастрофа для сім'ї. Щоб вчасно діагностувати поломку, потрібно знати, що найчастіші поломки холодильника , через які на його задній стінці з'являється льоду.

І справді, одним з основних попереджень про можливу несправність є поява інею всередині холодильника. Реагувати в такому випадку потрібно швидко, адже інакше уникнути витрат на його відновлення майже неможливо.

Видалити зайвий лід досить важко, а іноді він ще й займає дорогоцінний простір. На жаль, через нього продукти гірше охолоджуються, що загрожує харчовим отруєнням.

Іноді причини намерзання льоду на задній стінці холодильника можуть бути пов'язані просто з порушенням правил експлуатації, наприклад:

  • У налаштуваннях встановлено неправильний режим заморозки (невиправдано низька температура в холодильній або морозильній камері).
  • Продукти в холодильнику перекривають вентиляційні отвори або ґрати.
  • У камері є негерметично упаковані продукти з високим вмістом вологи.
  • Ви помістили в холодильник їжу, яка не встигла охолонути.
  • Хтось (можливо, дитина) нещільно зачинив дверцята, і тепле кімнатне повітря проникло в холодильну камеру.
  • Холодильник розташований надто близько до стіни, інших предметів меблів або ще гірше - до батарей центрального опалення.

У вищезазначених випадках ситуацію легко виправити, вийнявши з холодильника всі продукти та відключивши його від мережі доти, доки сніг у холодильнику повністю не розтане. Так, для холодильників з крапельною системою розморожування таку процедуру рекомендується повторювати кожні 2-4 місяці, а агрегати No Frost можна розморожувати щорічно для профілактики.

До речі, деякі експерти рекомендують покривати задню частину холодильника та бічні стінки тонким шаром гліцерину. Так внутрішня часто виявиться під захистом і запобігає передчасному виходу з ладу.

Однак, якщо після повного розморожування на задній стінці холодильника і далі продовжує намерзати лід, причину слід шукати в поломці одного з вузлів агрегату:

  1. Зламався терморегулятор - пристрій, який регулює температуру в холодильній та морозильній камерах. Через поломку він передає на вузол управління сигнали про те, що всередині холодильної камери недостатньо тепло, і компресор починає працювати в режимі нон-стоп, намагаючись нормалізувати температурний режим.
  2. Пошкодження ущільнювача дверцят. У цьому випадку надлишковий конденсат пов'язаний із проникненням усередину холодильної камери теплого повітря ззовні.
  3. Засмічений злив , який перешкоджає ефективному відведенню вологи.
  4. Витік холодоагенту. Зазвичай вона виникає через заводський шлюб або механічні пошкодження при перевезенні або розморожуванні холодильника.

Читайте також:

Тепер холодильники точно потечуть: українців попередили про жорсткіші відключення світла

Не всі про це знають: чому волоські горіхи потрібно зберігати у холодильнику

Секрет польських господарок: для чого в холодильник потрібно обов'язково покласти цукор