Засор у каналізаційних трубах – це часта проблема, з якою рано чи пізно стикаються як мешканці приватних, так і багатоквартирних будинків. І вирішувати її потрібно швидко. Ось тільки працівники комунальної служби не завжди можуть оперативно приїхати на виклик, тож на допомогу прийдуть народні хитрощі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Так, сода та оцет – найпопулярніший спосіб прочистити засмічення у трубі. Виявляється, коли оцет поєднується з содою, відбувається хімічна реакція з утворенням вуглекислого газу. Це чудово розчинить жирові та мильні відкладення, які часто стають причиною засмічення каналізаційних труб.
Як видалити засмічення за допомогою соди та оцту:
- висипаємо в трубу чашку простої звичайної харчової соди, а потім чашку оцту;
- закриваємо злив і залишаємо суміш на 10-15 хвилин;
- виливаємо туди каструлю з окропом для того, щоб прибрати все сміття.
Важливо!
- Цей спосіб не можна використовувати у разі пластикових труб, оскільки вони витримують температуру лише до 70°С.
Спосіб буде ще більш ефективним, якщо змішати в рівних кількостях сіль та харчову соду. Очистити зливний отвір від залишків їжі та вилити літр гарячої води. А через 20-30 хвилин потрібно всипати в отвір суміш соди та солі. Загалом їх має бути близько 250 грамів.
Щоправда, після цієї процедури не можна користуватися зливом близько 10-12 години, тому краще робити це на ніч. А вранці потрібно вилити в отвір оцет і за 15-20 хвилин додати літр гарячої води.
А ось для дуже сильних засоров рекомендується змішати звичайну та кальциновану соду по 50 грам. Суміш потрібно всипати у зливний отвір. Далі потрібно залити туди ж по 150 мл 9% оцту та хлору (підійде рідкий хлорний відбілювач). Закрийте зливний отвір пробкою, щоб у кухню не попадав запах і залиште на півгодини. Після цього, щоб змити і залишки засмічення, і суміш, потрібно близько 30-40 хвилин промивати злив гарячою водою з крана.
Читайте також:
Не всі господині про це знали: навіщо треба ставити соду в духовку. Відповідь вас здивує
Скрутить від болю: чому пити розчин соди при печії – це небезпечне варварство