Українці ніколи в своїй історії не нападали на інші країни, не захоплювали чужі землі й не вбивали мирних людей. От тільки так сталось, що вже третій рік в Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Більшість чоловіків розуміє, аби знову не повторилося страхіття минулих часів, треба піклуватися про власну Батьківщину, охороняти її спокій, берегти її суверенітет. От тільки не всі чоловіки мають мужність віддати своє життя за Батьківщину.

Так, у Мережі поширилося відео втечі трьох чоловіків з автомобіля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), коли той зупинився на заправці.

На опублікованих кадрах видно, як транспортний засіб зупиняється на станції заправки біля однієї з бензоколонок. За кілька секунд задні двері мінівена відчиняються, і звідти вистрибує хлопець, а слідом за ним ще двоє. Всі троє чоловіків кинулися в бігу.

Ще за кілька секунд співробітники ТЦК зрозуміли, що щось не так, обійшли мінівен з двох сторін, побачили відчинені двері, зазирнули всередину, потім один із них побіг наздоганяти втікачів.

Чи вдалося мобілізованим втекти, невідомо.

В Україні громадяни на блокпостах реагують на працівників ТЦК, які виписують повістки, різному. Інколи доходить до агресивних дій та втечі. Проте військові реагують на такі ситуації відповідно до інструкцій.

"Буває агресивно реагують, буває добре реагують, як у людини все добре: він не ухиляється, їде через блокпост, показує всі документи. Деякі втікають, деякі викликають на себе агресію. Кажуть: ви не військовослужбовець, ТЦК – це приватна контора і таке подібне", - розповів працівник ТЦК, військовослужбовець Олег Кудлай.

Читайте також:

Росіяни виють, Путін мовчить: у Росії різко перестали працювати банкомати, найпотужніша атака на банки

Таке вперше: Україна завдала удару по російському стратегічному бомбардувальнику Ту-22 МЗ за дві тисячі кілометрів від наших кордонів

Донька Фаріон прямо в очі пообіцяла підозрюваному у вбивстві своєї матері: "Здохнеш у в'язниці, ми все зробимо..." - відео