З приходом літа багато хто звертає увагу на появу настирливих мух у приміщеннях. При цьому кожен українець знає, що мухи у домі – це не лише дратівливий чинник, а й джерело потенційної небезпеки для мешканців. Стало відомо, чому позбавлятися домашніх мух необхідно і як найпростіше це зробити.

Виявляється, допомагає позбавлятися мух просте ефірне масло гвоздики - мухи на дух не можуть переносити цей запах. Головне – використовувати висококонцентрований ефір, у якому варто змочити ватяні диски та розкласти їх на всіх підвіконнях у будинку.

А ще можна створити елегантну декоративну композицію, яка не лише прикрасить стіл, знезаразить повітря, а й позбавить непроханих гостей. Для цього розріжте лимон навпіл і кожну половинку обтикайте гвоздикою по 12-15 штук на кожну половинку. Або розкладіть гвоздику в полотняні мішечки і розвісьте на "окупованих" територіях.

До речі, завдяки тому, що ефірна олія гвоздики характеризується терпким ароматом, вона згубно діє на комарів, мошок і кліщів, а також вона не тільки відлякує комах, але й захищає від наслідків їх укусів, оскільки має антисептичні властивості.

Крім того, цілу гвоздику можна загорнути у невеликі шматочки марлі та зав'язати. Потім повісити туди, де мухи проникають у будинок чи просто літають, наприклад, у дверних отворах чи вікнах. Щоб посилити аромат, просто стисніть пакунок.

А ще під час збирання можна використовувати олію гвоздики; це відлякає мух ще більше.

Чому небезпечні кімнатні мухи

Кожна людина повинна пам'ятати, що звичайна домовицька муха, контактуючи з їжею людини, відходами, послідом і фекаліями, є механічним переносником збудників низки захворювань. Насамперед це захворювання кишкової групи (дизентерія, черевний тиф, холера), вірус поліомієліту, а також яйця гельмінтів, найпростіші цисти та інші захворювання.
Читайте також: