Якщо вірити статистиці, то найбільшу частину свого прибутку українці витрачають на виживання. Ще б пак, 80% займають витрати на комунальні послуги та продукти харчування. Саме тому всіх цікавить, чи очікується додаткове підвищення тарифів найближчим часом, адже тоді доведеться не просто економити, а вже відмовляти собі у найнеобхіднішому.

Так, стало відомо, що вартість електроенергії у серпні не зміниться порівняно з липнем і становитиме 4,32 грн за 1 кВт*год. Цей тариф діє незалежно від обсягу споживання.

При цьому, якщо у споживача встановлено двозонний лічильник, то тариф у нічний час становитиме половину від денної ціни - 2,16 грн за кВт∙год.

Що ж до тих українців, які проживають у житлових будинках (у тому числі житлових будинках готельного типу, квартирах), обладнаних електроопалювальними установками, то для них встановлено диференційований тариф на період з 1 жовтня по 30 квітня включно: до 2000 споживаних кВт на місяць – 2,64 грн/кВт-год, понад 2000 кВт на місяць – 4,32 грн/кВт-год.

Чинний тариф буде актуальним як мінімум до 1 травня 2025-го.

Також відомо, що тариф на газ із 1 серпня не зміниться. За кубометр потрібно буде сплачувати 7,96 грн.

"Ми розуміємо важливість стабільності в ці непрості часи, тому сумлінно дотримуємось своїх зобов'язань перед нашими споживачами", - заявили в компанії "Нафтогаз".

"Нафтогаз України" забезпечує газом 12,4 млн. українських домогосподарств, які отримують блакитне паливо відповідно до річного тарифного плану "Фіксований". Відповідно, клієнти компанії можуть не хвилюватися про несподівані зміни у своїх комунальних платежах», – зазначають у компанії.

Читайте також:

Тепер точно перейдемо на хліб та воду: українцям розповіли, скільки доведеться платити за газ за новими тарифами

"Київстар" закриває популярні тарифи: що зміниться для абонентів, до чого готуватись і з чим це пов'язано

Прийдуть прямо до квартири: українців попередили про раптові перевірки - можуть відключити газ