Кожна господиня в кухонній шафці обов'язково має пляшку столового оцту.

Він незамінний при випіканні та консервації, проте багато хто додає оцет у машинку при пранні білизни. Виявляється, Оцет допомагає впорядкувати внутрішній пристрій пральної машини і служить засобом профілактики появи плісняви ​​та вапняного нальоту.

9% столовий оцет своєю здатністю роз'їдати найзастаріліші і найважчі забруднення. Оцет також нейтралізує неприємний запах котячої сечі.

Які речі можна прати з оцтом

Звичайний столовий оцет добре пом'якшує тканину і повертає яскравість одежі, що полиняла. Додайте|добавляйте| півсклянки в миску з холодною водою, замочіть річ на годину і висушіть її на вулиці або балконі.

Доведено на практиці, що прати з оцтом можна білу та кольорову білизну. Причому застиране до сірого та жовтуватого відразу світлішає, а кольоровим речам оцет надає яскравості. Якщо у вас є футболки з потемнілими пахвами, оцет прибере негарні плями і запахи теж.

Якщо річ линяє, для закріплення кольору використовують оцет чи сіль. 125 мл 95% оцтової кислоти додають у відсік для полоскання пральної машини при пранні жовтої, рожевої або блакитної білизни. Якщо ж потрібно випрати синій або червоний одяг, то у відсік для полоскання додають 15 грамів звичайної солі.

Можна і потрібно прати з оцтом не лише одяг, а й постільну білизну, махрові та кухонні рушники, пледи, штори та тюль. Дитячі речі обов'язково і одяг алергіків також, тому що оцет не викликає алергії.

Що оцет робить під час прання

Якщо ви не знали, то оцтом легко прибрати з одягу свіжі плями від кави, вина чи косметики за допомогою пульверизатора та м'якої губки.

А при пранні речей у пральній машині його користь просто неоціненна:

– оцет пом'якшує жорстку воду, замінюючи кондиціонер для білизни та попереджаючи утворення вапняного нальоту;
– видаляє стійкі плями, що особливо в'їлися зникають після кількох прань;
– діє як антистатик, не дає синтетиці електризуватись;
– усуває застарілі запахи будь-чого
– вбиває хвороботворну мікрофлору, у тому числі пилових кліщів, бактерії, віруси та грибок.

Єдиний мінус прання з оцтом - запах, що залишається навіть після полоскання. Але через пару годин при сушінні білизни специфічний аромат повністю випаровується.

Як правильно використовувати оцет під час прання

Використовуйте лише 9% оцет, але не есенцію! Скільки оцту додавати і в який відсік залежить від мети прання:

- якщо хочете замінити оцтом кондиціонер для білизни, 50-100 мл влийте у відсік для кондиціонера. Кількість залежить від завантаження машини;
- при пранні кольорової білизни насипте у відсік порошок і додайте туди 50 мл оцту;
– для відбілювання скатертин, білої білизни, футболок, рушників додайте 200 мл оцту до порошку;
– щоб видалити плями, обробіть оцтом і залиште на 15 хвилин, потім протріть губкою. Під час прання додайте до порошку 100 мл оцту.

Як часто прати нижню білизну з оцтом залежить від того, наскільки вам неприємний запах. Якщо не сильно дратує, то 50 мл при кожному пранні не завадить.

Читайте також:

Повернення Криму: головнокомандувач ЗСУ зробив важливу заяву

І ось як назвати таку людину: жінка викинула з вікна багатоповерхівки кішку, яка заважала їй спати

Будьте готові віддати 23% від продажу житла: когось з українців це торкнеться і що потрібно знати