Кожен досвідчений городник знає, що навіть найродючішого ґрунту для отримання відмінного врожаю перцю буде недостатньо. Ще б пак, це пасльонове досить вибагливо. Саме тому зростаючий перець від 2 до 4 разів за сезон.

Так, досвідчені дачники рекомендують використовувати нашатирний спирт для підживлення перцю, щоб забезпечити його здорове зростання та рясний урожай.

Посилання:

  • Нашатирний спирт - це з'єднання аміаку з водою, а аміак є обов'язковою проміжною сполукою, що виникає при природному циклі азоту.

  • Азот потрібен культурам для інтенсивного зростання, нарощування зелені, вироблення хлорофілу, впливає на цвітіння кущів, тобто на якість вирощених плодів.

Ознаки нестачі азоту:

  • листя стає блідим, жовтіє;
    листя повільно росте, маленьких розмірів;
    припиняється зростання;
    не з'являються суцвіття;
    тонкі та ламкі стебла.

Як підгодовувати перець нашатирним спиртом

Щоб приготувати розчин поливу, розчиніть у 10 л води (відро) відро 15-20 мл нашатирного спирту. Добре розмішайте рідину. Поливати таким розчином потрібно раз на 10-12 днів.

Щоб зробити розчин для обприскування, розчиніть у 10-літровому відрі з водою 10 мл нашатирного спирту. Додати 2-3 ст. ложки рідкого мила. Добре перемішайте. Обприскуйте перець розчином один раз на 8-10 днів.

важливо

  • При занадто великій дозі нашатиря перчики отримають водянистий смак, не матимуть характерного аромату стиглих плодів. Важливо!
  • Не забувайте, що аміак токсичний, тому при підживленні перцю нашатирним спиртом необхідно одягати рукавички, фартух, респіратор для захисту органів дихання, окуляри. Якщо з'являться ознаки отруєння, негайно звертайтеся до лікаря.

Читайте також:

Навіть розсіл захочеться випити: рецепт малосольних помідорів з цибулею та листям селери

Ви не захочете виходити з-за столу: рецепт соковитої курки, фаршированої молодою картоплею

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.