Не так давно Джо Байден оголосив про свій вихід із президентської гонки. Тепер на думку авторитетних політологів, політична спадщина чинного президента США у значній мірі залежить від перемоги України у війні з Росією, а тому Байден може прийняти рішення, які здивують весь світ.

Так, виконавчий директор Renew Democracy Initiative Уріель Епштейн в одному з інтерв'ю заявив, що Президент США Джо Байден за чотири місяці до завершення своєї каденції може ухвалити важливі для України рішення.

"До виборів у Байдена є можливість дати Україні абсолютно все, що можна, і розв'язати вам руки, щоб ви робили все можливе, аби завершити війну", – вважає Уріель Епштейн.

На його думку, для Байдена підтримка України зараз вигідна не лише з геополітичної точки зору. Своїми діями він також може показати США, що демократи досі залишаються сильними та здатними на рішучі й важливі кроки.

Саме тому, як вважає Епштейн, наприкінці свого президентського терміну Джо Байден може дозволити українцям використовувати зброю США проти цілей у глибині Росії.

На думку експерта, дозвіл Україні стріляти із західної зброї по аеродромах та інших військових об'єктах у Росії, а не лише в прикордонному регіоні біля Харкова, серйозно вплинув би на хід війни й поставив би Україну в сильнішу позицію на будь-яких майбутніх мирних переговорах.

Джо Байден, фото: youtube.com
Джо Байден, фото: youtube.com

До слова, в Україні – після зняття Джо Байденом своєї кандидатури на наступних передвиборчих президентських перегонах – висловлюють йому вдячність за підтримку України протягом його довгої політичної кар'єри. І справді, як віцепрезидент США в адміністрації Барака Обами (2008-2016) Байден відвідав Україну аж шість разів. А вже як президент (2020-2024) несподівано приїхав до Києва перед першою річницею Великої війни.

"Він підтримав нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти путінській окупації нашої країни і продовжує підтримувати нас протягом всієї цієї жахливої війни", – написав Президент України Володимир Зеленський у соцмережі X у ніч на 22 липня.

Читайте також:

Перевірте додаток "Резерв+" - там має з'явитися спеціальна мітка: як її отримати і що вона означає

Путін почне потужні удари країн НАТО: німецький генерал зробив термінове попередження

Час готуватися: кого з чоловіків насамперед викличуть у ТЦК після того, як вони оновили свої дані