Генеральний інспектор Бундесверу і найвищий військовий посадовець Німеччини генерал-лейтенант Карстен Броєр заявив, що Росія продовжує нарощувати свою військову міць, а це несе загрозу для країн НАТО.

Про це Карстен Броєр заявив в інтерв'ю Sächsische Zeitung, яке наводить n-tv.

Він вважає, що через п’ять-вісім років збройні сили РФ будуть оснащені матеріальною базою та особовим складом, щоб здійснити напад на територію НАТО.

Він додав, що ця оцінка базується на його власному аналізі, інформації від розвідувальних служб і збройних сил союзників, а також на заявах кремлівського диктатора Володимира Путіна.

"Російська армія щороку виробляє від 1000 до 1500 додаткових танків. П'ять найбільших європейських країн-членів НАТО мають у своєму арсеналі лише половину цієї кількості", – зазначив Броєр.

До речі, Президент Польщі Анджей Дуда також попереджає про можливе вторгнення РФ на територію НАТО. На переконання польського лідера, це може статися уже у 2026-27 роках. Саме тому він нещодавно наполегливо закликав країни-члени Альянсу збільшити необхідний поріг оборонних витрат країн з 2 до 3 відсотків ВВП. За словами президента Польщі, наразі це "питання здорового глузду".

Читайте також:

Час готуватися: кого з чоловіків насамперед викличуть у ТЦК після того, як вони оновили свої дані

Збито ще один бойовий літак росіян: з'явилися подробиці прямого влучення по Су-25

Водіїв уже попередили: скоро "Дія" видаватиме важливе попередження по вашій автівці