Нещодавно український уряд почав отримувати від деяких західних країн позитивні сигнали щодо використання далекобійної зброї для ударів углиб Росії. І це дуже може сприяти завершенню війни. Ще б пак, після того, як Україна отримала дозвіл від США бити американською зброєю за російськими цілями в прикордонних районах, було зупинено наступ на Харківському напрямку. Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне миру і навіть знає як цього досягти, ось тільки без допомоги партнерів не обійтися.

Так, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна здатна завершити війну завдяки дипломатичним зусиллям та силі зброї. Про це він заявив на сесії саміту Європейської політичної спільноти у Британії 18 липня.

Зеленський наголосив на необхідності знищити всі російські аеродроми, з яких злітають літаки, що бомбять українців.

"Все це аеродроми необхідно знищити. Це не тільки усуне певну мету, але й знищить здатність Росії продовжувати цю війну. Чим менше у нас буде обмежень щодо ефективного використання зброї, тим більше Росія намагатиметься рухатися у напрямку миру", - наголосив президент.

Він нагадав, що з російських аеродромів злітають літаки, які бомбять українських громадян, зокрема дітей.

А ще Володимир Зеленський наголосив, що чим ефективнішим буде ППО в Україні, тим безпораднішим буде Путін.

Нагадаємо, що напередодні російські Telegram-канали дуже скаржилися на вибухи та пожежі в районі Туапсинського НПЗ та аеродрому в Морозівську. При цьому Міноборони РФ намагалося переконати росіян, що підстав для паніки немає і ППО нібито за ніч збило всі 75 безпілотників.

Проте супутникові знімки після атаки українських безпілотників на аеродром Міллерово у Ростовській області показують суттєві руйнування, про що кремлівська влада мовчить.

Читайте також:

Такого ще не було: ТЦК нагрянули з перевіркою на найбільший в Україні завод - ціла робоча зміна потрапила на повну

До Росії прийшло вогняне пекло: горять машини, бази відпочинку, росіяни благають небеса про пощаду

Такого ще не було: відомий український мер очолював цілу банду, яка займалася рекетом – він уже у кайданках