У той час, як Путін за допомогою ракетного терору хоче занурити Україну в темряву, його співвітчизники скаржаться, що живуть без світла цілодобово, а їхнє терпіння на межі.

Так, мешканцям Краснодара, яке є одним із найбільших та багатонаселених міст півдня Росії, довелося прожити без електрики близько тижня, тому у суботу, 20 липня 2024 року, вони вийшли на акцію протесту.

Протестувальники перекрили кілька вулиць на півночі міста та вимагали усунути неполадки з електропостачанням. Таким чином вони намагалися привернути увагу "місцевої, а може й федеральної" влади.

Жителі Краснодара скандували "Дайте світло!" і просили владу звернути хоч якусь увагу на те, що в багатьох будинках району електрики немає більше 10 годин на добу, а деякі будинки зовсім вже кілька діб без електрики.

І справді, у різних міських пабликах ось уже тиждень постійно говорять про можливі відключення з 12:00 до 21:00.

"Я проживаю в ЖК "Свобода", і наш графік відключень виглядає весь тиждень так: 15.07 – з 15:30 до 3:30, 16.07 – з 9:30 до 23:00, 19.07 – з 10:00 до 17:00 , 19:07 з 20:00 і на момент написання 20.07 світла взагалі немає і начебто не передбачається!", - написала читачка у Telegram-канал "Типовий Краснодар".

Загалом, як пише Telegram-канал Baza, в одному з мікрорайонів Краснодара перебої з електроенергією тривають уже місяць.

За словами місцевих жителів, світло відключали спочатку один раз на тиждень, потім по три. Тепер у будинках, деякі з яких на 540 квартир, світла немає по 12-15 годин на добу. При цьому у місті +39 градусів. Комунальні служби підключають запасний трасформатор, у квартирах з'являється світло, вода на 30-40 хвилин на кожну сторону будинку.

На місце стихійного протесту прибув мер міста Євген Наумов. Він заявив, що відсутність електрики в будинках пов'язана з проблемами на місцевій АЕС і пообіцяв залишатися з ними, поки не дадуть світла.

"Я звідси не поїду, поки не дадуть електропостачання. Зараз сядемо з компанією, що управляє, будемо разом з вами. Хочете - можете прикувати мене наручниками до стовпа", - заявив він.

При цьому за спиною Наумова стояли озброєні росгвардійці у касках та з кийками. Саме вони згодом розігнали протестувальників із проїжджої частини, а поліція затримала кількох людей.

До речі, губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв написав у соцмережах, що "знає та розуміє" проблеми, адже мер повідомляє йому. Але подача електроенергії до регіону залежить від роботи Ростовської АЕС.

Зазначимо, що проблеми з електропостачанням цього літа відбуваються не тільки в Краснодарі, а й у Єйську, і низці інших міст на півдні Росії через дефіцит потужності в енергосистемі та навантаження мережі через високе споживання.

Читайте також:

Такого ще не було: ТЦК нагрянули з перевіркою на найбільший в Україні завод - ціла робоча зміна потрапила на повну

До Росії прийшло вогняне пекло: горять машини, бази відпочинку, росіяни благають небеса про пощаду

Такого ще не було: відомий український мер очолював цілу банду, яка займалася рекетом – він уже у кайданках