Влітку 2024 року сонце перевершило само себе і просто випікає величезні території по всій планеті Земля. Росія потрапила під особливий "приціл".

Так, 14-15 липня під Новоросійськом сталася настільки велика пожежа, що випаленою виявилася територія площею приблизно 62 гектари. Гасіння пожежі проводилося понад дві доби.

Коли полум'я підійшло впритул до довколишніх турбаз, росіянам довелося рятуватися. Кількість евакуйованих у районі села Дюрсо – близько 500 осіб. Лише із санаторію "Голубая волна" в Анапі виїхало приблизно 220 відпочивальників.

У підсумку "Голубая волна" практично повністю згоріла, водії заледве змогли вивезти свої автомобілі, які стояли на парковці.

На місці працювало два вертольоти Ка-32 та Мі-8 та літак Іл-76 МНС Росії. Крім того, у боротьбі з пожежею було задіяно 84 одиниці техніки. У гасінні брали участь співробітники МНС, рятувальники, козаки та волонтери – лише понад 250 осіб.

На сьогоднішній день точну причину займання поки не встановлено. Попередньо – порушення техніки пожежної безпеки населенням.

При цьому вже відомо, що на відновлення території потрібно щонайменше 200 років. Завдані пожежею природі краю збитки оцінив еколог, член громадської екологічної ради за губернатора Краснодарського краю Веніамін Голубитченко.

Також Роскосмос показав, як виглядає згоріла територія після пожежі під Новоросійськом.

На фото зображено територію в районі Абрау-Дюрсо (Сухий Щілини).

"Роскосмос продовжує моніторинг наслідків пожежі в Абрау-Дюрсо", - підписано фото в мережі Telegram .

Читайте також:

Ірину Фаріон розстріляли прямо на вулиці Львова посеред дня: постріл у голову та калюжа крові на асфальті - відео

Це другий Чорнобиль, але вже в Росії: що відомо про потужну аварію на Ростовській АЕС та радіоактивну хмару

Депутати дуже бідно живуть та вимагають, щоб їм підвищили пенсії чи не на 30 тисяч гривень