Журналістка і телеведуча каналу "Еспресо" Марта Оліярник повідомила, що в п’ятницю, 19 липня, у Львові невідомий здійснив замах на українську мовознавицю Ірину Фаріон.

Оліярник повідомила, що на вулиці Масарика підстрелили жінку і це мовознавиця Ірина Фаріон.

Наразі відомо, що Ірина Фаріон поступила до лікарні близько 20:00 у віділення невідкладної медичної допомоги. У неї вогнепальне поранененя в голову.

За інформацією журналіста і ведучого Андрія Дрозди, на момент поступлення Фаріон до лікарні її стан був вкрай важкий і лікарі не дають жодних оптимістичних прогнозів.

Донька Фаріон в ці хвилини поспішає до лікарні. Про стрілянину в її матір вона дізналась з телеграм-каналів.

На місці злочину зараз багато поліції та величезна калюжа крові.

Поки відомо, що в Ірину Фаріон близько 19:30 стріляв хлопець віком 20-25 років, який чекав її біля будинку. Як тільки вона вийшла з дому, він підійшов та вистрелив в голову.

Зі слів свідків злочину, стрілок був у рукавичках, а сама зброя була без глушника.

Сусіди Ірини Фаріон стверджують, що впродовж двох тижнів вони помічали біля свого будинку підозрілого хлопця в капелюсі. Він сидів на лавці і чогось чекав.

У Львові та області оголошена спеціальна операція поліції з перехоплення стрілка, що стріляв у Фаріон.

До слова, завтра Ірина Фаріон мала їхати в Болгарію з онуками на відпочинок, тому стрілець і вирішив реалізувати задумане так раптово.

Довідка:

  • Ірина Дмитрівна Фаріон – український мовознавець, педагог, науковець, політик.
  • Член Політради ВО "Свобода" з 2005, народний депутат України VII скликання (2012-2014). Доктор філологічних наук, професор Львівської політехніки.

Нагадаємо, Ірина Фаріон не так давно потрапила в гучний скандал, адже заявила, що не вважає українцями тих, хто розмовляє російською мовою, зокрема й військовослужбовців бригади Нацгвардії "Азов" та 3-ї окремої штурмової бригади. Ця заява викликала резонанс серед деяких військових та у соцмережах.

Читайте також:

У Путіна знову зробили дику заяву щодо війни в Україні: у багатьох аж волосся дибки встало

Путін вже зрозумів, що втратив Росію: останнє звернення до росіян стало майже жалобним – настає повний крах

Будьте готові, поводьтеся спокійно: в одній із областей вводять особливий режим для в'їзду та виїзду