Гірка посуду, накопиченого за кілька днів, не тішить нікого. Однак за умов відсутності гарячої води це нова реальність українського суспільства. Однак сумувати не варто, адже існує копійчаний засіб, який допоможе за лічені хвилини навести лад у раковині.

Стало відомо, що якщо в раковині гора посуду, а засіб для миття раптово закінчився, саме час діставати гірчицю. І справді, цей копійчаний засіб здатний моментально прибрати жир та інші забруднення з посуду навіть у холодній воді.

Засіб для миття посуду важко змити з тарілок у холодній воді, а гірчичний порошок – навпаки. Крім того, навіть його залишки на посуді не здатні завдати організму шкоди.

До речі, при миття посуду з гірчицею знадобиться лише м'яка губка.

Прості інструкції:

  • насипте гірчичний порошок в мильницю, або інший плоский посуд, щоб комфортно було макати в ньому губку;
  • протріть посуд губкою з гірчицею;
  • змийте водою.

А ще деякі господині роблять гірчичну пасту для миття посуду. Для цього потрібно змішати гірчицю з водою до консистенції пасти. Такий засіб можна сміливо використати замість побутової хімії. По-перше, це екологічний замінник. По-друге, гірчичний порошок значно дешевше за засоби для миття посуду. По-третє, гірчиця не псує нігті та шкіру рук.

Крім того, слід знати, що елементи гірчиці моментально розщеплюють тверді речовини і жирні кислоти. До того ж гірчиця не дряпає скло та кераміку, як це роблять металеві щітки.

Таким чином, із сильними забрудненнями, нагаром та шаром жиру гірчиця справляється навіть без допомоги металевої щітки.

Досвідчені господині готувати особливу суміш для миття сковорідок та каструль. Потрібно змішати 70 г гірчичного порошку, 50 г соди, 50 г води і 30 г лимонної кислоти. Перемішайте всі інгредієнти та використовуйте цей порошок для чищення дуже брудного посуду.

Читайте також:

Найправильніше поєднання: рецепт шикарних маринованих помідорів у літрових банках на зиму

Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму

Знову починається: українців попередили про різке подорожчання гречки – скільки тепер вона коштуватиме