Не встиг у Британії Кір Стармер приступити до обов'язків на посаді нового прем'єра країни, як відразу заявив під час відкриття 4-го саміту Європейського політичного співтовариства в Бленгеймському палаці у Вудстоку, що загроза з боку Росії поширюється по всій Європі. У Кремлі на таку гучну заяву відреагували досить швидко.

Так, спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Росія "не становила і не становить жодної загрози ні для кого в Євросоюзі". Що ж до України, то тут, за словами Пєскова, РФ "захищає свої інтереси".

"Російська Федерація не становила і не становить жодної загрози ні для кого в Європейському Союзі. І в Україні захищає свої інтереси в умовах, коли країни Європейського Союзу виключили будь-яку можливість діалогу та врахування занепокоєння Росії", - заявив офіційний представник Кремля.

За його словами, позиція країн ЄС змушує Росію "відповідно конфігурувати зовнішньополітичний підхід".

При цьому Пєсков не втомлюється повторювати про "небезпеку для Росії". За його словами, перетворення ЄС на оборонний блок створить нагнітання напруженості та підтверджує загальний настрій країн Європи на конфронтацію.

Крім того, за словами спікера Путіна, "концентрована присутність кораблів НАТО у чорноморському регіоні становить загрозу для Росії".

Читайте також:

Путін в істериці: наказав бити дронами по українських полях, щоб спалити весь урожай

Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою

Потужна аварія на Львівщині: у маршрутки знесло передню частину після удару з бензовозом – без жертв не обійшлося