З давніх-давен на Україні казали, що недобрі та заздрісні сусіди здатні зіпсувати життя кожному, а ще притягнути у нього сварки та злидні. Так, режим Лукашенка за допомогою мігрантів ось уже довгий час намагається чинити тиск на Польщу через її підтримку України. У Польщі вирішили оригінально змусити одуматись білорусів від вчинення провокацій в майбутньому.

Стало відомо, що у Польщі 1 серпня стартує операція "Безпечне Підляшшя" на кордоні з Білоруссю.

Про це завявив глава польського міноборони Владислав Косніяк-Камиш, повідомляє RMF24.

"З 1 серпня запрацює нова місія. Будуть завершені дві операції – одна для підготовки, одна для охорони кордону – і буде створена одна операція "Безпечне Підляшшя", в якій візьмуть участь до 17 тисяч солдатів", – заявив Косніяк-Камиш.

Уже відомо, що операцією керуватиме 18-та механізована дивізія. Також міністр оборони Польщі зауважив, що для навчання солдатів на кордоні відправлять поліцейських, зокрема й тих, які брали участь у місії в Косово.

До слова, на пресконференції з главою польського МВС Томашем Семоняком Косіняк-Комиш зазначив, що нещодавно прийняте рішення про запровадження буферної зони на кордоні з Білоруссю має позитивний ефект, адже кількість спроб перетину кордону і самих перетинів наразі зменшилась.

"Це дуже конкретний результат, пов'язаний із тим, що ми відсунули контрабандистів від самого кордону", – заявив він.

Водночас Семоняк розповів, що МВС і МЗС проводять заходи, аби громадяни держав, з яких до Польщі прибувають нелегальні мігранти, розуміли, що їхній запланований перетин польсько-білоруського кордону є злочином.

Нагадаємо, що Польща та ЄС звинувачують Білорусь та Росію в тому, що з 2021 року ці країни намагаються поширювати хаос на кордоні та сприяють збільшенню кількості мігрантів, які намагаються потрапити на територію Європейського Союзу.

Міністр також запевнив, що всі, хто в будь-який спосіб кривдитиме солдатів польської армії та офіцерів, які захищають польський кордон, відповідатимуть за це.

А ще Владислав Косніяк-Камиш зазначив, що Польща робить все можливе, аби знайти і покарати вбивцю польського солдата, який помер після поранення на кордоні. При цьому Польща вимагає від Білорусі співпраці у цьому розслідуванні згідно норм міжнародного права.

Читайте также:

Путін в істериці: наказав бити дронами по українських полях, щоб спалити весь урожай

Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою

Потужна аварія на Львівщині: у маршрутки знесло передню частину після удару з бензовозом – без жертв не обійшлося