Нинішня реальність в Україні така, що можна на пальцях однієї руки перерахувати теплові та гідроелектростанції по всій країні, які ще не зазнали серйозних пошкоджень або не були повністю зруйновані. Саме тому українці звикли жити за умов жорсткої економії, коли електрики може не бути й 6 годин поспіль. Проте вже незабаром ситуація може зміниться.

Так, стало відомо, що "Енергоатом" достроково вивів із ремонту блок на одній із АЕС. Це додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграм у середу, 17 липня.

"Енергоатом достроково підключив до мережі черговий енергоблок після перевантаження ядерного палива і планового ремонту обладнання", - сказано в повідомленні.

В "Енергоатомі" зазначили, що таке рішення керівництва є важливим кроком на шляху до зменшення відключень світла, яке останнім часом стало регулярним через дефіцит енергетичних ресурсів. Так, завдяки атомній генерації, яка покриває понад половину енергоспоживання України, вдасться забезпечити стабільне постачання електроенергії.

Нагадаємо, що нещодавно голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в українській енергосистемі поступово почне покращуватися наприкінці липня, а в серпні, можливо, взагалі вдасться обійтися без вимкнення світла.

Зазначимо, що нинішній дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

Читайте також:

Можна тільки позаздрити: Потап показав, як під час війни проводить час у Європі

Будьте обережні при обміні доларів: українців попередили про серйозну небезпеку в обмінниках

Путіну мало не здасться: Велика Британія готується "притопити" важливі кораблі Росії - що відомо