Ні для кого не є секретом, що процес мобілізації в Україні з 17 липня перейшов на новий етап. Ще б пак, українці вже жартують, що починаючи з 17 липня в Україні з'являються нові учасники мобілізаційної епопеї, а саме - працівники "Укрпошти". Вся справа в тому, що тепер представники ТЦК мають право надсилати військовозобов'язаним повістки поштою.

І справді, тепер порядок денний вважається врученим, навіть якщо громадяни не розпишуться в документах, отриманих від ТЦК або відправлених Укрпоштою.

Так, постанова №560 передбачає, що для того, щоб вважати військовозобов'язаного сповіщеним повісткою поштою, достатньо проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову в отриманні поштового відправлення або проставлення відмітки про відсутність особи за адресою. А все через те, що аж до 16 липня було аж 60 днів для того, щоб усім чоловікам віком від 18 до 60 років оновити свої військово-облікові дані та фактичну адресу проживання була обов'язковою інформацією.

Заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко під час розмови у рамках проекту "єПітання" уточнила про долю тих, хто ігноруватиме повістки, надіслані ним після 16 липня.

За її словами, таких українців оголошуватимуть у розшук і відповідний статус людина зможе одразу бачити у додатку "Резерв+".

"Справді, дані людей будуть передаватися в розшук, якщо вони ігнорують запрошення та правила військового обліку, - сказала заступник голови Міноборони. - Але це закон, це чинне законодавство, яке ми маємо виконувати та забезпечувати прозорість такого виконання".

Читайте також:

Можна тільки позаздрити: Потап показав, як під час війни проводить час у Європі

Будьте обережні при обміні доларів: українців попередили про серйозну небезпеку в обмінниках

Путіну мало не здасться: Велика Британія готується "притопити" важливі кораблі Росії - що відомо