У вівторок, 16 липня 2024 року, в Україні закінчується двомісячний термін для оновлення даних військовозобов'язаними громадянами відповідно до нового закону про мобілізацію. Не дивно, що багато українців розуміють, що вже з середи, 17 липня, кількість військових патрулів, які перевіряють документи, на вулицях збільшиться. Ще б пак, тим, хто не оновить свої дані, загрожують величезні штрафи за порушення правил військового обліку.

Представник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін в інтерв'ю "Телеграфу" розповів, чи стане на вулицях більше патрулів після 16 липня, і які документи потрібно мати із собою.

"До завтра всі мають оновити дані. У зв'язку з цим жодного збільшення чи зменшення кількості патрулів на вулицях не планується... Кількість патрулів, кількість груп оповіщення залежить від ситуації в даний час. Якщо кількість патрулів зменшиться, це не означатиме, що це через те, що завершилося оновлення даних. Якщо їхня кількість збільшиться, то також не через це", - зазначив Істомін.

На уточнення, які документи має мати із собою людина на вулиці, зокрема й із завтрашнього дня, речник зазначив, що з 16 липня нічого не змінюється.

"Всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ та надавати його на перевірку на вимогу військовослужбовців ТЦК та СП. При цьому перевірка військово-облікових документів відноситься і до компетенції поліції. Разом із особистими документами", - сказав Істомін.

На оновлення військово-облікових даних для військовозобов'язаних громадян віком від 18 до 60 років було відведено 60 днів. Термін було визначено новим законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Читайте також:

На що росіяни перетворили курорти Азовського моря: буряти давляться чебуреками, антисанітарія, бруд і сморід на пляжах

На спеку розморило: Медведєв проговорився щодо планів Путіна - Україна не повинна бути на карті