Ні для кого не секрет, що до загрозливої ​​риторики про ядерний удар по Європі та США неодноразово вдавався Володимир Жириновський. Із завидною регулярністю користується нею і Путін. Але найчастіше після початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну висловлюється на цю тему заступник секретаря Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв. І ось чергова істерика росіян через те, що у Німеччині вирішили розмістити американські Tomahawk.

Так стало відомо, що до 2026 року США запланували розмістити в Німеччині далекобійну зброю. Йдеться про крилаті ракети "Томагавк", зенітні SM-6 та гіперзвукову зброю. Розгортання американського озброєння в Німеччині канцлер Олаф Шольц назвав фактором стримування та запобігання війні.

У Кремлі на таке рішення Вашингтона та Берліна відреагували очікувано агресивно.

Так, чоловік затятої путіністки Скабеєвої, російський ведучий Євген Попов в ефірі телеканалу "Росія 1" пригрозив "страшною карою" європейським столицям, якщо США та Німеччина не схаменуться.

Коментуючи заяву США про плани розміщення далекобійних ракет у Німеччині, Попов заявив, що Росія може вдарити по Європі ядеркою. Він погрозив, що наслідки удару відчують практично всі європейські країни.

До речі, особливу увагу путінський прихильник приділив Британії – споконвічному ворогові Росії, запевнивши росіян у тому, що лише три ракети зможуть зруйнувати "цю цивілізацію".

"Берлін, Варшава, всі прибалти, Париж, Бухарест, Прага, звичайно, американські бази в Німеччині. Особлива увага Великобританії - нашому традиційному ворогові. Проти неї працюватиме значна частина північного флоту. Під удар Вашингтон ставить не лише Лондон, а й Манчестер, Бірмінгем, найбільшу військово-морську базу Деванпорт, Клайд у Шотландії, де король зберігає ядерні ракети "Трайден", Портсмут та Чатемську Верфь у найбільш уразливому стані.

Для більшої переконливості свою промову російський ведучий супроводжував відеороликом, на якому наочно показано, як РФ мститиме заклятому ворогові.

Читайте також:

На що росіяни перетворили курорти Азовського моря: буряти давляться чебуреками, антисанітарія, бруд і сморід на пляжах

На спеку розморило: Медведєв проговорився щодо планів Путіна - Україна не повинна бути на карті

Чим підгодувати буряк влітку, щоб він був великим, соковитим і солодким: ви хвалитися цією хитрістю