Під час війни росіяни атакували ракетами та дронами щонайменше 1800 медзакладів на Україні. Востаннє удар прийшовся по дитячій лікарні "Охматдит", що знаходиться у Шевченківському районі Києва. Це сталось 8 липня 2024 року і тут же росіяни запустили масштабну інформаційну операцію для виправдання цього злочину. Так, російська пропаганда почала активно транслювати фейк, що українці готують підрив Київської ГЕС. Саме так було тоді, коли рік тому за наказом Путіна було підірвано зсередини дамбу Каховської ГЕС.

Український журналіст Андрій Цаплієнко у своєму телеграм-каналі розповів про ймовірні наслідки для України, якщо ЗС РФ таки атакують Київську ГЕС.

За його словами, руйнація Київської ГЕС викличе енергетичну кризу, оскільки ГЕС забезпечує значну частину електроенергії для регіону.

"Руйнування станції призведе до відключення електроенергії, що посилить і так паршиву ситуацію в енергосистемі", - зазначив Цаплієнко.

Він нагадав, що Київська ГЕС розташована на Дніпрі, вище за течією від столиці, а тому спричинить масове затоплення.

"Руйнування греблі може викликати масове затоплення — під воду піде третина Києва. Це гуманітарна катастрофа: масова евакуація, втрата житла та майна, пошкодження інфраструктури, загибель тисяч громадян. Є також екологічні наслідки: потік води змиє забруднені ділянки ґрунту, промислові відходи, хімічні речовини та інші небезпечні матеріали у навколишнє середовище, що призведе до забруднення водойм та земель", — поінформував журналіст.

Читайте також:

Українці масово скаржаться на затримку виплат: людям розповіли, із чим це пов'язано

Ось це скандал: голова ТЦК катався засмагати і купатися до Іспанії, доки українців запихають у мікроавтобуси

Більше ніякого переходу на зимовий час: до чого готуватись українцям і що вигадали депутати