Нещодавно Росія демонструвала готовність завершити військові дії в Україні та сісти за стіл переговорів. При цьому Путін озвучував обов'язкові для цього умови, серед яких виведення українських військ з території нових регіонів, визнання їх російськими, а також зняття санкцій із Росії та позаблоковість України. Після 75-го саміту НАТО риторика Кремля кардинально змінилася.

Так, в інтерв'ю журналісту Павлу Зарубіну прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що на сьогоднішній день жодних передумов для переговорів щодо України немає, тому війна триватиме до досягнення всіх цілей, раніше озвучених російським президентом.

Інтерв'ю було опубліковано у Telegram-каналі журналіста 14 липня.

За словами Пєскова, саміт НАТО показав однозначно те, що альянс обрав шлях протистояння з Росією і завершувати конфлікт в Україні вони не збираються, тому російське військово-політичне керівництво не бачить "підстав для переговорів з Україною".

"Загалом, Альянс каже: "Україна буде в НАТО". Вони ясно вказують, що не збираються враховувати основні побоювання Росії, які були ключовими на початку конфлікту на Східній Україні. Тому зараз немає підстав для переговорів. Ми повинні продовжувати працювати, щоб досягти поставлених перед нами цілей", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, що Дмитро Медведєв нещодавно говорив, що після переговорів війна в Україні не закінчиться. Він заявляв, що переговори практично неможливі через "роздуту марнославство", погрози з боку так званих "радикальних нацистів" та підтримку Заходу.

Що ж до останніх гучних заяв Дмитра Пєскова, то він упевнений, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не виступатиме в ролі ймовірного посередника у переговорах щодо врегулювання українського конфлікту.

Читайте також:

Українці масово скаржаться на затримку виплат: людям розповіли, із чим це пов'язано

Ось це скандал: голова ТЦК катався засмагати і купатися до Іспанії, доки українців запихають у мікроавтобуси

Більше ніякого переходу на зимовий час: до чого готуватись українцям і що вигадали депутати