Кожен городник підтвердить, що одними з найнабридливіших шкідників на дачній ділянці є слимаки та мурахи. Щоб не бігати ділянкою у пошуках кожного шкідника, можна обмежити відвідування ними цінних для нас дерев та рослин. Для цього знадобиться не дуже популярний, але цілком доступний аптечний засіб.

Йдеться про емульсію "Бензилбензоат". Давно відомо, що вона дуже токсична для коростяних кліщів, вошей та інших неприємних організмів для людини. Крім того, вона надає репелентну (відлякує) дію на комарів та мух. Як виявилося, "Бензилбензоат" відмінно виганяє мурах і слимаків.

Використовувати емульсію "Бензилбензоат" дуже просто. Видавіть на палець (можна в гумовій рукавичці) трохи мазі і розподіліть її по колу стовбура прямо по корі дерева шириною 3-4 см. Після цього туди не полізуть ні мурахи, ні слимаки. До речі, така процедура буде ефективною протягом 1 місяця.

А ще можна 50 г емульсії розчинити в 3 літрах води.

Також рекомендується обробити вхід у теплицю, стінки теплиці на висоту до 1 метра по обидва боки, територію навколо компостної купи або контейнер для приготування компосту, стовбури дерев на висоту 1 м від землі.

Вбити цим способом мурах і слимаків неможливо, але, принаймні, на місяць, а то й довше (залежно від опадів і температури) у них відпаде бажання відвідувати оброблені місця.

До речі, експерти підкреслюють, що обприскування рослин таким складом є згубним і для колорадського жука, щитівок, білокрилок, цикадок, попелиць, різноманітних гусениць та інших шкідників.

Читайте також:

Секрет "двох крапель": як допомоги простого способу позбутися мух у будинку

У Путіна вже загрожують підривом греблі поряд із Києвом: що відомо зараз

Хорошого мало, готуємося: аномальна спека битиме рекорди – людей уже попередили