Синоптики в Україні готуються до того, що не сьогодні, а завтра буде побито численні місячні та абсолютні температурні рекорди. Наприклад, 10 липня 2024 року в Миколаєві було перевищено абсолютний максимум температури повітря за весь період спостережень - надзвичайна спека досягла значення +40,5°С. Але це ще межа.

Так, очікується, що протягом наступних семи днів температура в багатьох країнах, включаючи Грецію, Румунію, Молдову та Україну, перевищить 40°C, що на 10-12°C вище за середній показник за період останніх 20 років.

Про це у своєму прогнозі погоди попередила синоптик Наталія Діденко. За її словами, сильна спека продовжуватиметься в Україні ще довго.

"Найближчими днями справді в Україні очікується пік надзвичайної спеки, до +35+40 і вище. Без дощів, з палючим сонцем, високою пожежною небезпекою та ймовірними маломасштабними смерчами. Тільки 18 липня температура повітря дещо знизиться, тимчасово і не по всій території України ", - Заявила синоптик Наталія Діденко.

Деяке полегшення, зниження температури повітря на кілька градусів, можливе на заході, півночі України та Вінницькій області протягом 18-20 липня.

У Житомирській, Київській (включно з Київом) та Чернігівщиною – з 18 липня також очікується послаблення спеки.

Зазначимо, що у зв'язку з аномальною спекою медики та рятувальники закликають українців бути обережними та дотримуватися правил безпеки. Рекомендується обмежити перебування на сонці, носити головні убори, вживати достатньо рідини та по можливості перебувати у прохолодних приміщеннях.

Особливу увагу слід приділити людям похилого віку і дітям, які найбільш вразливі до теплових ударів. У разі погіршення самопочуття необхідно негайно звернутися за медичною допомогою.

Читайте також:

На що росіяни перетворили курорти Азовського моря: буряти давляться чебуреками, антисанітарія, бруд і сморід на пляжах

На спеку розморило: Медведєв проговорився щодо планів Путіна - Україна не повинна бути на карті

Чим підгодувати буряк влітку, щоб він був великим, соковитим і солодким: ви хвалитися цією хитрістю