Домашні мухи вважаються найнабридливішими комахами. Ще б пак, їх неприємне дзижчання заважає спокійно відпочивати, а неможливість самостійно їх прогнати - злить. Найчастіше за місяць ця комаха відкладає до 500 личинок по квартирі, з яких потім з'являються нові мухи. Стало відомо, чому мухи небезпечні і як позбутися цих комах.

Стало відомо, що сильний запах ефірних олій, таких як м'ята, гвоздика, евкаліпт та лаванда – відлякує мух. Вважається, що використання олій у дифузорах та спреях вирішує проблему з комахами надовго.

І справді, мухи ненавидять запах гвоздики . Тому якщо поставити миску із сушеною гвоздикою в кожній кімнаті, то комахи почнуть звідти "випаровуватися". Щоб створити ще потужніший засіб від мух, потрібно встромити бутони гвоздики в шкірку лимона і помістіть цитрус в миску або повісити біля вікна.

Також як ефективний засіб від мух у будинку рекомендується висококонцентрована настойка лаврового листа . Для її приготування необхідно в ємність покласти 10-15 листів рослини, залити 250 мл води (температура 100С) і дати настоятися. Готовий засіб щедро наноситься на віконні рами - запах настоянки відлякуватиме комах, що запобігатиме їх попаданню в будинок.

Базилік - ще одна рослина, яка успішно допомагає боротися з мухами. При проживанні в приватному будинку його можна посадити, наприклад, біля порога або в горщик для квітів. Якщо базилік зростатиме біля житлової будівлі, шкідники точно не залетять. У квартирі запашну культуру можна вирощувати на підвіконнях у спеціальних ємностях.

Чому небезпечні кімнатні мухи

Кожна людина повинна пам'ятати, що звичайна домовицька муха, контактуючи з їжею людини, відходами, послідом і фекаліями, є механічним переносником збудників низки захворювань. Насамперед це захворювання кишкової групи (дизентерія, черевний тиф, холера), вірус поліомієліту, а також яйця гельмінтів, найпростіші цисти та інші захворювання.
Укуси цих комах за розмірами трохи більше, ніж комарині, і викликають сильний свербіж, почервоніння та алергічну реакцію. Крім того, відкрита ранка може стати причиною зараження та нагноєння. Тому при першому виявленні укусу кімнатної мухи потрібно обробити санітайзером.
Читайте також: