Перевищення швидкості залишається однією з найбільших причин ДТП і аварійності в Україні. Саме тому в Україні вирішили збільшити кількість приладів TruCAM та ділянок, на яких патрульні вимірюватимуть швидкість.

Стало відомо, що в Україні оновили список ділянок доріг, де здійснюється контроль швидкості руху. Поліцейські отримали додаткові пристрої TruCAM.

Водіїв попередили – у місцях фіксації порушень стоятиме службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції України.

Зазначається, що поліцейські з приладами TruCAM працюватимуть на 17 нових ділянках.

З урахуванням воєнного стану та результатів проведеного аналізу аварійності, до 333 ділянок внесені такі зміни:

  • додано 17 нових ділянок,
  • внесено зміни до 3 ділянок,
  • видалено з переліку 1 ділянку,
  • призупинено роботу на 54 ділянках.

У пресслужбі наголошують, що прилади TruCAM патрульні використовують поряд з камерами автоматичної фіксації. Адже більша ефективність у контролі за швидкістю руху досягається тільки в поєднанні методів вимірювання.

Загалом на дорогах України працюватиме 160 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватиметься на 295 ділянках автомобільних доріг.

До слова, у регіонах, де тривають активні бойові дії, зокрема в Донецькій та Луганській областях, прилади контролю за вимірюванням швидкісного режиму транспортних засобів тимчасово не використовуються, а в Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській — використовуються на окремих ділянках автомобільних доріг.

Читайте також:

Українці масово скаржаться на затримку виплат: людям розповіли, із чим це пов'язано